Home


Hvad er OBD-tuning

EDC 17 Tricore

Personbil

Lastbil / traktor

Rullefelt

Om SanCo

Priser

Kontakt os

 
   
   
 

Hvad er OBD Tuning

Programmering af bilens styreboks

Motoren i de fleste moderne biler bliver i dag styret af en computer, en såkaldt styreboks. Styreboksen kontrollerer bl.a. brændstofmængden, tændingstidspunktet, turbotrykket, m.m. Ved at ændre og justere på parametrene kan disse tilpasses, så ydeevne og drejemoment for turbomotorer bruges bedre.

Data i motorens computer udlæses via bilens diagnosestik og modificeres under gentagne tests. Denne metode anvendes fortrinsvis på biler nyere end 2000. OBD tuning efterlader ingen fysiske spor og kan ikke spores ved serviceeftersyn, ligesom computerens fejlkodelager og startspærre forbliver intakt.

En OBD tuning er individuelt afstemt det enkelte køretøj. Således tilgodeses samtlige køretøjsparametre på det enkelte køretøj. Dette er nødvendigt, da bilfabrikanten bygger tusindvis af motorer, og der er nogle fremstillingstolerencer der gør, at samme motor i to forskellige køretøjer opleves forskellige. Dette tages der hensyn til med vores OBD tuning .

Sikkerhed

Vores tuning er også tilpasset så diagnose diagnosefunktion og nødprogram er 100% intakte. Dette fordi vi bruger bilens egen software som vi så justerer/optimerer i de parametre der er nødvendige for at give den mere effekt/drejningsmoment.

Det er det der er hele forskellen på ægte chiptuning og tilsatsbokse, som man kobler ind imellem diverse komponenter i motorrummet og imellem bilens computer. Ved tilsatsbokse manipuleres diverse signaler så computeren tror noget andet, og en følge heraf er at bilens motorbeskyttelse og overvågningssoftware-diagnosesystem og nødprogram ikke fungere efter hensigten eller er sat helt ud af drift. Der bør derfor kun benyttes ægte chiptuning.

Fordele ved SanCos OBD tuning:

  • En perfekt effekt- og drejningsmomentorøgelse i hele omdrejningsregistret. Herunder en næsten uændret forurening samtidig med en sænkning af benzin/diesel forbruget i dellastområdet på ca. 5-10%, og ingen problemer med at få bilen synet pga. forurening.

  • En fejlfri tuning software således at der ved servicearbejde hos mærkeværksted/importør ikke vil opleve problemer med deres diagnoseværktøjer, da software fungere ligesom den gjorde før tuningen. Det er jo bilfabrikanten software der ligger der stadig, bare optimeret.

  • En garanti for at de komponenter vi bruger er de samme som bilfabrikanten bruger.

  • En mulighed for at sætte original software i igen f.eks. i forbindelse med salg af bilen. Det tager ca. 10 min.

 

Obd tuning Traktortuning Lastbiltuning Chiptuningsmoduler Lastbiloptimering 4WD rullefelt

 

----------------------------------------------------------------------------------------------
SanCo ApS, Aalborg DK. Tlf. +45 70 25 51 82. E-mail: